Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlety mielone z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mielone kotlety tym razem w połączeniu z kukurydzą. Wyglądają ciekawie

Kotlety mielone z kukurydzą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety mielone z kukurydzą

 

  • 50 dag mięso mielone,
  • 1 szt bułka kajzerka,
  • 1/2 szkl mleko,
  • 1 szt cebula,
  • 1 szt jajko,
  • 1/2 szkl kukurydza marynowana,
  • 2 ząbki czosnek,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 1 łyżka oliwa,
  • smalec do smażenia,
  • 1/2 szkl bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z kukurydzą
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na łyżce oliwy. Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, cebulę, jajko, utarty z sola czosnek, sól i pieprz, dokładnie wyrobić. Pod koniec dodać kukurydzę i wymieszać. Z przygotowanej masy formować owalne kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na smalcu z obydwu stron. Podawać z ziemniakami i surówką.
Kotlety mielone z kukurydzą
Etap 1
Kotlety mielone z kukurydzą
Etap 2