ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Mielone z warzywami i makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Makaronowe danie z dużą ilością mięsa mielonego i kolorowych warzyw

Mielone z warzywami i makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z warzywami i makaronem

 

  • Na 4-5 osób:
  • 80 dag miesa mielonego wieprzowo - wołowego
  • 2 duze różyczki kalafiora
  • kawałek brokuła
  • 1,5 szkl fasolki szparagowej zółtej
  • 1 szk marchewki ( u mnie mrozona)
  • pół puszki kukurydzy
  • 3/4 puszki fasolki ciemnej
  • 2 papryki
  • 1 duza cebula
  • 4 zabki czosnku
  • sól, pieprz, chilli, zioła prowansalskie
  • 2 łyzki koncentratu
  • tłuszcz
  • opakowanie makaronu świderki 500 g

Sposób przygotowania:

Mielone z warzywami i makaronem
Na niewielkiej ilosci tluszczu podsmazyłam mieso z drobno posiekanym czosnkiem. Dodałam kolorowe papryki krojone w duza kostke, cebule w piórka. Po ok 10 minutach kukurydze i fasolke ciemną. Ugotowałam kalafiora, brokuł i fasolke i dodałam z marchewką do reszty składników. Dusiłam około 20 minut i przyprawilam sola, pieprzem, chilli i niewielką ilością ziół prowansalskich. Dolałam pół szklanki wody i koncentrat pomidorowy. Miedzy czasie ugotowałam makaron wg przepisu na opakowaniu. Wszystko razem wymieszałam i podałam gorące.
Mielone z warzywami i makaronem
Podsmażam mieso na nieduzej ilosci tłuszczu
Mielone z warzywami i makaronem
Dodaje papryke czosnek i cebule i dusze
Mielone z warzywami i makaronem
Gotuje kalafiora brokula i fasolke szparagową
Mielone z warzywami i makaronem
Wszystko mieszam ze sobą i dusze a potem dodaje makaron