Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Mielone z papryczkami jalapeno

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czyż nie wyglądają wspaniale, ich widok przyciąga każdego smakosza. Zapach z pieczenia unosi się po całym domu. Soczyste aromatyczne kotlety, faszerowane papryczką z dodatkiem serka, a to wszystko otulone aromatycznym boczkiem.

Mielone z papryczkami jalapeno Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z papryczkami jalapeno

 

Sposób przygotowania:

Mielone z papryczkami jalapeno

I

Mielone z papryczkami jalapeno
Przygotowanie wszystkich składników na kotlety mielone, doprwianie wi wyrabianie masy mięsnej.

1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy, sól, majeranek, paprykę ostrą, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy.

II

Mielone z papryczkami jalapeno
przygotowanie farszu z serka oraz warzyw.

2. Serek przekładamy do naczynia, dodajemy pokrojonego drobną kostkę ogórka kiszonego oraz umytego pokrojonego również w drobną kostkę pomidora.

III

Mielone z papryczkami jalapeno
usuwanie nasion z papryczek.

3. Papryczki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona.

IV

Mielone z papryczkami jalapeno
faszerowanie papryczek

4. Każdą papryczkę faszerujemy farszem z serka i warzyw.

V

Mielone z papryczkami jalapeno
faszerowanie kotletów

5. Z mięsa robimy placki, na którym układamy po jednej papryczce i zwijamy w kotlety, tak żeby papryczka została przykryta mięsem.

VI

Mielone z papryczkami jalapeno
zawijanie kotletów w boczek.

6. Następnie mięso owijamy boczkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 180°C.

VII

Mielone z papryczkami jalapeno

7. Danie gotowe.
8. Smacznego.