joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Mielone z parówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smaczne kotlety mielone z niespodzianką :)

Mielone z parówką

Składniki:

Mielone z parówką

 

  • 1 jajko
  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 cebula
  • 4 parówki
  • pół szklaki bułki tartej
  • 1 czerstwa kajzerka
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Mielone z parówką
Do mięsa dodajemy pokrojoną cebulę i i namoczoną w wodzie kajzerkę. Przyprawiamy do smaku i wbijamy jajko. Z powstałej masy wyrabiamy farsz. Parówki kroimy na dość duże kawałki i każdy oblepiamy mięsem. Każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Smacznego :)