Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Mielone z pieczarkowym serduszkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 9

Odmiana klasycznego mielonego

Mielone  z pieczarkowym serduszkiem

Składniki:

Mielone z pieczarkowym serduszkiem

 

  • 0,5 kg dobrego mielonego mięsa
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone z pieczarkowym serduszkiem
Pieczarki starkować na jarzynowej tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć na oleju, kiedy się zezłoci włożyć pieczarki i smażyć aż sok odparuje. Jeszcze chwilę smażyć, przyprawic solą i mielonym pieprzem. Do mięsa dodać jajko, bułkę, przeciśniety czosnek, sól. mielony pieprz i wszystko wyrobić na spoistą masę. Brać porcje mięsa, rozpłaszczać je na ręce i na każą dłaść łyżeczkę grzybów. Formować kotleciki, otaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.SMACZNEGO!