malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Mielone z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo lubię wszelkie kotlety, jednak czasem dla urozmaicenia dodaję do nich różne warzywne dodatki. Takie kotlety są bardzo pyszne.

Mielone z ryżem

Składniki:

Mielone z ryżem

 

  • 1/2 kg mięsa wieprzowego,
  • łyżka koncentratu pomidorowego,
  • łyżka majeranku,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 jajka,
  • 1/3 szklanki bułki tartej,
  • woreczek ryżu,
  • łyżka posiekanego szczypioru,
  • 1/2 strąka papryki czerwonej.

Sposób przygotowania:

Mielone z ryżem
Ryż gotujemy na miękko, paprykę siekamy drobno, dodajemy do mięsa razem z ryżem, wbijamy jajka, solimy, pieprzymy, dodajemy również szczypior, bułkę oraz koncentrat i majeranek, wyrabiamy masę. Formujemy średnie kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Możemy odsączyć na ręcznikach papierowych.