goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Mielone z selerem naciowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mielone wyszły smaczne i aromatyczne

Mielone z selerem naciowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z selerem naciowym

 

  • mięso mielone 1/2 kg
  • cebula 1 sztuka
  • seler naciowy 1 łodyga
  • jaja 2 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta gruba do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone z selerem naciowym
Mięso mielone przekładamy do miseczki. Seler naciowy wraz z cebulą bardzo drobno siekamy. Dodajemy je do mięsa. Wbijamy   do w/w składników jajka, doprawiamy do smaku. Z mięsnej masy formujemy niewielkie zraziki pulpety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniaczkami i surówką. Smacznego!
Mielone z selerem naciowym
Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę, seler naciowy, wbijamy jajka
Mielone z selerem naciowym
Wszystkie składniki łączymy i wyrabiamy masę
Mielone z selerem naciowym
Mielone panierujemy w grubej bułce tartej
Mielone z selerem naciowym
Mielone smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron