pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Mielone z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

idealne do niedzielnego obiadu

Mielone z warzywami

Składniki:

Mielone z warzywami

 

  • 20 dag mięsa mielonego
  • 4 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • pęczek natki pietruszki
  • do panierki bułka tarta,
  • do smażenia olej,
  • łyżka margaryny
  • 2 jajka
  • 4 liście kapusty
  • sól,
  • pieprz,
  • kucharek,
  • przyprawa do mięsa mielonego

Sposób przygotowania:

Mielone z warzywami
Marchewkę, kapustę, pietruszkę ugotować tak aby nie były całkiem miękkie. Ostudzić. Następnie zetrzeć na tarce. Włożyć je do miski i dodać do tego mięso mielone. Wymieszać i posypać posiekaną natką pietruszki. Cebulkę pokroić w drobniutki kwadraciki i zeszklić na margarynie. Dodać ją (osuszoną z tłuszczu) do masy.Wbić jajka. Przyprawić solą, pieprzem, kucharkiem i przyprawą do ,mięsa mielonego. Opanierować w bułce tartej i smażyć na oleju.