Sposób przygotowania:
Mielone z warzywami 5
Dwie pietruszki oraz dwie marchewki gotujemy na miękko. Odstawiamy do ostygnięcia. Kroimy w kostkę. kukurydzę oraz groszek wykładamy na sitko w celu żeby sok ściekł, Bułkę moczymy w wodzie. Do głębokiej miski przekładamy mięso mielone. Obieramy cebulę i w kosteczkę kroimy do mięsa mielonego.Dodajemy odciśniętą z wody bułkę i wbijamy jajo. Doprawiamy solą oraz pieprzem, posypujemy przyprawą do mielonych i mieszamy dokładnie- najlepiej rękoma. Gdy dokładnie wymieszamy wrzucamy pokrojone w kostkę pietruszki oraz marchewki. Przekładamy groszek i kukurydzę. Mieszamy łyżką. Olej rozgrzewamy na patelni. Z mięsa formujemy kotlety mielone , otaczamy w bułce tartej i smażymy na złocisty kolor z obu stron. Najlepiej do takich mielonych pasują buraczki abo ogórek kiszony.