Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Mielone z zieloną natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kotlety mielone są szybkim obiadem dla małej odmiany polecam dodanie do nich siekanej zielonej natki pietruszki.

Mielone z zieloną natką pietruszki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z zieloną natką pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Mielone z zieloną natką pietruszki
Czerstwą bułkę moczymy w zimnej wodzie. Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy jajko, siekaną natkę pietruszki, odciśniętą czerstwą bułkę, sól i pieprz. Mieszamy całość dodając bułki tartej. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
Mielone z zieloną natką pietruszki
Etap 1 do miski wkładamy mięso i natkę pietruszki
Mielone z zieloną natką pietruszki
Etap 2wbijamy jajko dodajemy odciśniętą bułkę
Mielone z zieloną natką pietruszki
Etap 3doprawiamy i całość mieszamy do połączenia
Mielone z zieloną natką pietruszki
Etap 4 formujemy kotlety i obtaczamy w bułce smażymy na oleju