szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Zapiekańce ziemniaczane z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Do zapiekańców możemy wykorzystać ziemniaki które zostaną nam z obiadu.

Zapiekańce ziemniaczane z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekańce ziemniaczane z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Zapiekańce ziemniaczane z mięsem
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ziemniaki odcedzamy i rozgniatamy. Mięso mielone podsmażamy na ły żce oleju, dodajemy do niego przyprawę do mięsa i natkę pietruszki. Do ziemniaków dodajemy mąkę, jajko, sól, pieprz i zagniatamy ciasto. Do mięsa dodajemy pokrojone drobno obórki i keczup i całość mieszamy. Nabieramy na rękę ciasto, na środek nakładamy farsz mięsny i zlepiamy tworząc kotlety. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron. Przed podaniem posypujemy zieloną cebulką. Można podawać z keczupem.
Zapiekańce ziemniaczane z mięsem
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie i rozgniatamy
Zapiekańce ziemniaczane z mięsem
Mięso mielone podsmażamy z przyprawą i natką pietruszki
Zapiekańce ziemniaczane z mięsem
Z ziemniaków mąki i jajka zagniatamy ciasto
Zapiekańce ziemniaczane z mięsem
Do mięsa dodajemy keczup i ogórki i tym faszemyjemy kotlety