2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Mielone ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Mielone inaczej ze szczypiorkiem.......

Mielone ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone ze szczypiorkiem

 

  • 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 2 jajka wiejskie
  • 1 bułka pszenna czerstwa
  • pęczek szczypiorku cienkiego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól pieprz czarny do smaku
  • 1/2 łyżeczki przyprawy gyros
  • bułka pszenna do panierowania
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Mielone ze szczypiorkiem
Mięso mielone rozdrabniamy w misce wbijamy jajka ,dodajemy wyciśniętą bułkę czerstwą namoczoną wcześniej w niewielkiej ilości wody,cebule czosnek obieramy ze skórki ,cebulę kroimy w drobniutka kosteczkę a czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy posiekany szczypiorek cienki ,doprawiamy do smaku solą pieprzem i przyprawa gyros ,wszystko dokładnie mieszamy ze sobą .Formujemy ręcznie małe kotlety i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na rumiany kolor z każdej strony aż będą upieczone w środku.podajemy z sałatą lub mizerią z ogórków.
Mielone ze szczypiorkiem
mięso rozdrabniamy łyżką wbijamy jajka...
Mielone ze szczypiorkiem
dodajemy pokrojoną cebulkę szczypiorek doprawiamy
Mielone ze szczypiorkiem
formujemy okragłe kotlety panierujemy w bułce tartej
Mielone ze szczypiorkiem
i na koniec smazymy na wolnym ogniu aby były upieczone w środku