Sposób przygotowania:
Mielone ze szczypiorkiem
Mięso mielone rozdrabniamy w misce wbijamy jajka ,dodajemy wyciśniętą bułkę czerstwą namoczoną wcześniej w niewielkiej ilości wody,cebule czosnek obieramy ze skórki ,cebulę kroimy w drobniutka kosteczkę a czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy posiekany szczypiorek cienki ,doprawiamy do smaku solą pieprzem i przyprawa gyros ,wszystko dokładnie mieszamy ze sobą .Formujemy ręcznie małe kotlety i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na rumiany kolor z każdej strony aż będą upieczone w środku.podajemy z sałatą lub mizerią z ogórków.
![Mielone ze szczypiorkiem Mielone ze szczypiorkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mielone-ze-szczypiorkiem-195668.jpg)
![Mielone ze szczypiorkiem Mielone ze szczypiorkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mielone-ze-szczypiorkiem-195669.jpg)
![Mielone ze szczypiorkiem Mielone ze szczypiorkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mielone-ze-szczypiorkiem-195670.jpg)
![Mielone ze szczypiorkiem Mielone ze szczypiorkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mielone-ze-szczypiorkiem-195671.jpg)