czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Mielone zraziki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przepis mam od siostry. Zraziki są wyśmienite.

Mielone zraziki

Składniki:

Mielone zraziki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone zraziki
Mięso urobić z bułką tartą, doprawić. Z mięsa formować kotleciki, spłaszczać je i nałożyć po kawałeczku cebuli, plasterku boczku i plasterku ogórka, zakleić tak jak zrazy. Obsmażyć z wszystkich stron na złoto. W garnku rozpuścić w ok. 1 1/2 szkl. wody kostkę mięsną, dodać pokrojoną resztę cebuli, resztę boczku pokrojonego w kostkę i ogórki. Chwilę podgotować, włożyć mięso, dusić jeszcze ok. 15 min. Wyjąć zrazy, zaciągnąć sos wodą z mąką.

Tagi:

tarta