Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Mielono metkowo cebulowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

inna wersja kotletów mielonych

Mielono metkowo cebulowo

Składniki:

Mielono metkowo cebulowo

 

  • 35 dag mięsa mielonego wieprzowego
  • 35 dag metki cebulowej
  • czerstwa bułka namoczona i odciśnięta
  • 1-2 jaja
  • 1 średnia cebula starta na wiórki
  • 5 łyżek masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Mielono metkowo cebulowo
Wymieszać ze sobą pierwszych 5 składników doprawić do smaku. Cebulę najlepiej lekko zeszklić przed dodaniem. Z masy formujemy kotlety które smażymy ze wszystkich stron na ciemno złoty kolor.

Tagi:

mięso