motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Mięsko z cebulą po wiejsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne mięsko smażone z cebulką.

Mięsko z cebulą po wiejsku

Składniki:

Mięsko z cebulą po wiejsku

 

  • 1/2 kg świeżego mięsa wieprzowego (najlepiej podgardla lub boczku)
  • 3 duże cebule
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Mięsko z cebulą po wiejsku
Chude mięsko pokroić w kosteczkę, natomiast tłustrze pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Rozgrzać patelnie i wrzucić tłustrze mięso, by wytopił się tłuszcz. Następnie na patelnie wrzucić chude mięsko i wszystko razem podsmażyć. Mięso przełożyć do garnka i doprawić solą i pieprzem. Dolać do garnka trochę wody, przykryć i dusić mięso pod przykryciem. Na tej samej patelni zeszklić cebulę i dodać ją do mięsa. Wszystko wymieszać. Mięso dusić do miękkości.

Tagi:

mięso cebula