suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Mięsko z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dla dzieci na obiad, lekkostrawne danie.

Mięsko z warzywami

Składniki:

Mięsko z warzywami

 

  • ok 10 dag filetu z indyka;
  • 1 mała marchewka;
  • kawałek pietruszki i selera korzeń;
  • 1 brukselka;
  • 1 różyczka kalafiora i brokuła;
  • kawałek pora, natka pietruszki, lubczyk, szczypta soli.
  • łyżeczka masła

Sposób przygotowania:

Mięsko z warzywami
Mięso gotujemy, kroimy na mniejsze kawałki, podobnie warzywa dokładnie myjemy(bez natki pietruszki) i gotujemy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem szczypty soli, do momentu, aż będą miękkie. Po ugotowaniu wyjmujemy warzywa z wywaru i miksujemy blenderem razem z mięsem, natką pietruszki i masłem podlewając wywarem, aby nie było zbyt gęste. Zupka powinna mieć konsystencję zupy krem lub papki.

Tagi:

indyk