Sposób przygotowania:
Pasztet z ciecierzycy i batatów
Bataty obrać i pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju kokosowym.
Ciecierzycę odsączyć na sicie i przelać wodą.
Sezam uprażyć na suchej patelni.
Ciecierzycę przełożyć do miski i zblendować na gładką masę. Dodać dwa jajka oraz rozgniecione widelcem bataty. Wsypać sezam (trochę zostawić do posypania wierzchu), przyprawić do smaku i wymieszać.
Keksówkę natłuścić i posypać bułką tartą.
Wyłożyć masę do formy. Wierzch posypać sezamem i piec ok. godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Ciecierzycę odsączyć na sicie i przelać wodą.
Sezam uprażyć na suchej patelni.
Ciecierzycę przełożyć do miski i zblendować na gładką masę. Dodać dwa jajka oraz rozgniecione widelcem bataty. Wsypać sezam (trochę zostawić do posypania wierzchu), przyprawić do smaku i wymieszać.
Keksówkę natłuścić i posypać bułką tartą.
Wyłożyć masę do formy. Wierzch posypać sezamem i piec ok. godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.