AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Pasztet z ciecierzycy i batatów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jestem fanką rozmaitych pasztetów. Dziś u mnie pasztet z ciecierzycy i batatów. Bardzo dobry w smaku.

Pasztet z ciecierzycy i batatów

Składniki:

Pasztet z ciecierzycy i batatów

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z ciecierzycy i batatów
Bataty obrać i pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju kokosowym.

Ciecierzycę odsączyć na sicie i przelać wodą.

Sezam uprażyć na suchej patelni.

Ciecierzycę przełożyć do miski i zblendować na gładką masę. Dodać dwa jajka oraz rozgniecione widelcem bataty. Wsypać sezam (trochę zostawić do posypania wierzchu), przyprawić do smaku i wymieszać.

Keksówkę natłuścić i posypać bułką tartą.

Wyłożyć masę do formy. Wierzch posypać sezamem i piec ok. godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.