VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Mięsna mielona potrawka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Szybka, prosta i smaczna. Takie mięsko idealnie sprawdzi się z makaronami, ryżem bądź kaszą. Polecam na szybki obiad.

Mięsna mielona potrawka

Składniki:

Mięsna mielona potrawka

 

 

Sposób przygotowania:

Mięsna mielona potrawka
Zieloną oraz żółtą oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Pieczarki natomiast w plasterki. W głębszym garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone warzywa i lekko dusimy. Następnie dokładamy mielone mięso wieprzowe. Doprawiamy przyprawami: czosnkiem, ostrą czerwoną papryką, solą i pieprzem. Na końcu dodajemy keczup. Dokładnie mieszamy i podsmażamy do miękkości warzyw i mięsa.

Tagi:

mięso