iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Mięsna pomidorowo-paprykowa potrawka

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podajemy z pieczywem lub ryżem. Doskonałe, treściwe oraz smaczne danie. Możemy mrozić a potem wyciągać gdy mamy ochotę.

Mięsna pomidorowo-paprykowa potrawka

Składniki:

Mięsna pomidorowo-paprykowa potrawka

 

  • 1/2 kg łopatki wieprzowej,
  • 1/2 kg pieczarek,
  • 2 cebule,
  • 2 papryki czerwone,
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego,
  • 2 listki laurowe,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżeczka papryki ostrej,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 2 pomidory.

Sposób przygotowania:

Mięsna pomidorowo-paprykowa potrawka
Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę, smażmy na oleju 20 min. solimy, pieprzymy, dodajemy paprykę ostrą, przekładamy do rondla. Paprykę kroimy w paski a pieczarki w plastry, cebulę w piórka, smażymy wszystko 20 min. dokładamy do mięsa, dodajemy listki laurowe, lekko solimy, podlewamy bulionem i dusimy 15, następnie dodajemy posiekanego pomidora bez skórki oraz koncentrat pomidorowy, dusimy 10 min. 

Tagi:

papryka