MamCieKotku

MamCieKotku

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Mięsne kulki ze sliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięsne kulki są świetnym dodatkiem do obiadu.

Mięsne kulki ze sliwkami

Składniki:

Mięsne kulki ze sliwkami

 

Sposób przygotowania:

Mięsne kulki ze sliwkami
Filety przekrawamy na 3-4 kotlety, lekko rozbijamy. Oprószamy przyprawą i ziołami. Ser i śliwki kroimy w małą kostkę. Układamy na każdym kotlecie. Ściśle zawijamy, formując kulki. Kulki panierujemy w rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy w rozgrzanym głębokim oleju na złoto, wyjmujemy i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsiusza.