iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Mięsne oponki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mięsne oponki pomysł n a obiadek

Mięsne oponki

Składniki:

Mięsne oponki

 

  • 1/2 kg mięso mielone,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 1 szt cebula,
  • 1 szt bułka czerstwa,
  • majeranek,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 3 łyżki majonez,
  • olej do smażenia,
  • bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

Mięsne oponki
Mięso mielone najlepiej mielone w domu dajemy do dużej miski . Bułkę czerstwą moczymy w wodzie lub w mleku -odciskamy i dodajemy do mięsa. Cebulę białą obieramy z łupiny i siekamy czosnek przepuszczamy przez praskę . Dodajemy majonez ,majeranek sól i pieprz do smaku . Wyrabiamy masę . Odstawiamy do lodówki na ok 20 min . Formujemy kulki spłaszczamy je i robimy palcem dziurkę na środku . Obtaczamy w bułce tartej . Smażymy na oleju . Podajemy