kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Mięsne paluszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zapraszam na pyszności :)

Mięsne paluszki

Składniki:

Mięsne paluszki

 

  • 500 g mielonej wołowiny
  • 1 cebula
  • 50 g tartego sera
  • 2 łyżki koperku
  • 50 g okruszków z bułki
  • 3 jajka
  • 5 łyżek mąki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Mięsne paluszki
Okruszki z bułki smażymy na oleju a następnie mieszamy je z mięsem, siekana cebulka, siekanym koperkiem, serem i jajkami. Bardzo dokładnie mieszamy. Doprawiamy mięso solą i pieprzem i znów mieszamy dokładnie. Mąkę mieszamy z 2 szczyptami soli i 2 szczyptami pieprzu. Z mięsa robimy malutkie wałeczki- wielkość jak 2 palce, otaczamy je w mace i smażymy na oleju. Podajemy z ryżem na sypko i podsmażana fasolka szparagową. Smacznego!