joka

joka

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Mięso duszone z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Potrawę tę da się przygotować z każdego rodzaju mięsa, i ulubionych warzyw.Jest pożywna i doskonale nadaje się do odgrzewania.

Mięso duszone z fasolką

Składniki:

Mięso duszone z fasolką

 

  • 60 dag mielonego mięsa ( najlepiej wołowo - wieprzowego)
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • 1 szkl. bulionu
  • 1 papryka
  • papryczka chili
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1/2 szkl. przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki sosu sojowego Tao Tao
  • natka pietruszki
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Mięso duszone z fasolką
1. Cebulę i czosnek kroję w kostkę, przesmażam na oleju. Dodaję mięso, obsmażam je, często mieszając. Podlewam bulionem, duszę pod przykryciem ok. 30 minut. 2. Dodaję pokrojoną w kostkę paprykę, chili oraz osączone warzywa z puszki. Duszę ok.15 minut pod przykrciem, w razie potrzeby uzupełniając płyn. 3. Do potrawy dodaję przecier pomidorowy i całość duszę jeszcze 10 minut.Doprawiam sosem sojowym i pieprzem. Przed podaniem posypuję posiekaną natką pietruszki.