mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Mięso duszone z sosem wg Mychy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sycące, smaczne mięso, idealne do jesiennego obiadu

Mięso duszone z sosem wg Mychy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mięso duszone z sosem wg Mychy

 

  • 1 kg karkówki
  • 3 cebule
  • sól
  • pieprz
  • jarzynka
  • 8 łyżek oleju
  • 2 szkl. wody
  • 4 łyż. mąki

Sposób przygotowania:

Mięso duszone z sosem wg Mychy
Mięso myję i kroję na dość grube plastry lub kawałki. Cebulę obieram i kroję w grubą kostkę. Wszystkie składniki przekładam do dużej miski i doprawiam solą, pieprzem i jarzynką. Na głębokiej patelni rozgrzewam olej i wkładam mięso. Smażę do uzyskania złotego koloru. Zalewam całość 2 szklankami wody. Gotuję pod przykryciem do miękkości. Po ugotowaniu wyjmuję mięso, a do wywaru wsypuję mąkę rozprowadzoną z wodą. Mąkę dodaję stopniowo energicznie mieszając. Mięso podaję z ziemniakami i surówką.
Mięso duszone z sosem wg Mychy
Kawałki mięsa duszę w głębokiej patelni na małym ogniu

Tagi:

mięso danie