Sposób przygotowania:
Mięso kraba w sosie pomidorowym z lubczykiem
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na 2 łyżkach oleju.
Pomidory umyć, sparzyć, zahartować zimną wodą, obrać ze skórek, pokroić w dużą kostkę i dołożyć do cebuli.
Lekko posolić i posypać pokrojonym lubczykiem. Dusić ok. 25-30 minut, aż pomidory się rozpadną, co jakiś czas przemieszać. Kiedy sos lekko odparuje dodać koncentrat pomidorowy, troszkę startej skórki cytrynowej i resztę przypraw do smaku. Dusić jeszcze parę minut.
Gotowy sos doprawić do smaku cukrem i świeżo wyciśniętym czosnkiem, przemieszać, a na koniec połączyć z osączonym z zalewy rozdrobnionym mięsem krabów.
Krótko zagotować.
Pomidory umyć, sparzyć, zahartować zimną wodą, obrać ze skórek, pokroić w dużą kostkę i dołożyć do cebuli.
Lekko posolić i posypać pokrojonym lubczykiem. Dusić ok. 25-30 minut, aż pomidory się rozpadną, co jakiś czas przemieszać. Kiedy sos lekko odparuje dodać koncentrat pomidorowy, troszkę startej skórki cytrynowej i resztę przypraw do smaku. Dusić jeszcze parę minut.
Gotowy sos doprawić do smaku cukrem i świeżo wyciśniętym czosnkiem, przemieszać, a na koniec połączyć z osączonym z zalewy rozdrobnionym mięsem krabów.
Krótko zagotować.