SUPERPRZEPIS

Owoce morza w wiórkach kokosowych

  • 1
  • lenian
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Owoce morza w wiórkach kokosowych Więcej zdjęć (7)

Owoce morza przygotowane w wywarze z wiórków kokosowych podane z aromatyczną , czosnkowa bagietką,

Składniki:

Owoce morza w wiórkach kokosowych

 

Sposób przygotowania:

Owoce morza w wiórkach kokosowych
Owoce morza opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Obrać 3 ząbki czosnku i imbir, drobno pokroić i dodać do owoców morza razem z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wymieszać. Odstawić na chwilę. Bagietkę pokroić na kromki 3 centymetrowe.

Na patelni teflonowej rozgrzać 2 łyżki masła i wrzucić bagietki, zrumienić z obu stron. Następnie natrzeć ząbkiem czosnku każdą grzankę. Do garnuszka wsypać wiórki, wlać bulion i śmietanę. Wszystko posiekać blenderem.

Dymkę posiekać i wrzucić na rozgrzany olej, zeszklić, dodać owoce z marynatą, następnie sos ostrygowy. Podgotować 2 minuty i dodać wiórki. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 3 minuty. W trakcie mieszać, na koniec doprawić solą i pieprzem.

Podawać z grzankami.
Owoce morza w wiórkach kokosowych
Owoce morza w wiórkach kokosowych
3 ząbki czosnku i imbir, drobno pokroić i dodać do owoców morza razem z sokiem z cytryny,
Owoce morza w wiórkach kokosowych
Owoce morza w wiórkach kokosowych
Podgotować 2 minuty i dodać wiórki.
Owoce morza w wiórkach kokosowych
Owoce morza w wiórkach kokosowych
wrzucić bagietki, zrumienić z obu stron.