Sposób przygotowania:
Owoce morza w wiórkach kokosowych
Owoce morza opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Obrać 3 ząbki czosnku i imbir, drobno pokroić i dodać do owoców morza razem z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wymieszać. Odstawić na chwilę. Bagietkę pokroić na kromki 3 centymetrowe.
Na patelni teflonowej rozgrzać 2 łyżki masła i wrzucić bagietki, zrumienić z obu stron. Następnie natrzeć ząbkiem czosnku każdą grzankę. Do garnuszka wsypać wiórki, wlać bulion i śmietanę. Wszystko posiekać blenderem.
Dymkę posiekać i wrzucić na rozgrzany olej, zeszklić, dodać owoce z marynatą, następnie sos ostrygowy. Podgotować 2 minuty i dodać wiórki. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 3 minuty. W trakcie mieszać, na koniec doprawić solą i pieprzem.
Podawać z grzankami.
Na patelni teflonowej rozgrzać 2 łyżki masła i wrzucić bagietki, zrumienić z obu stron. Następnie natrzeć ząbkiem czosnku każdą grzankę. Do garnuszka wsypać wiórki, wlać bulion i śmietanę. Wszystko posiekać blenderem.
Dymkę posiekać i wrzucić na rozgrzany olej, zeszklić, dodać owoce z marynatą, następnie sos ostrygowy. Podgotować 2 minuty i dodać wiórki. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 3 minuty. W trakcie mieszać, na koniec doprawić solą i pieprzem.
Podawać z grzankami.
LauraLaura