Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Mięso mielone do makaronów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

sos mięsno pomidorowy do makaronów.

Mięso mielone do makaronów Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mięso mielone do makaronów

 

  • 1/2 kg mięsa wieprzowego
  • 1 cebula
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Mięso mielone do makaronów
Mięso umyć, pokroić na kawałki i zemleć w maszynce. Cebule i czosnek obrać i umyć. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić mięso wraz z cebulą. Czosnek drobniutko posiekać i dodać do mięsa. Następnie dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz do smaku oraz oregano i bazylię, całość podlać wodą i wymieszać. Sos dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Podawać do rożnych makaronów.
Mięso mielone do makaronów
do zrumienionego mięsa i cebuli dodac pozostale skladniki