Sposób przygotowania:
Mięso mielone w sosie śmietanowym
Do mięsa (użyłam zmielonej łopatki) dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przyprawę w płynie, posiekany czosnek, mieloną paprykę, zioła, pieprz i gałkę muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać. Mięsną masę wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Smażyć, cały czas mieszając, aż mięso się zetnie. Mięso oprószyć mąką, wymieszać. Do mięsa wlać śmietanę i pół szklanki wody. Wszystko zagotować, cały czas mieszając. Podawać np.z makaronem.
![Mięso mielone w sosie śmietanowym Mięso mielone w sosie śmietanowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mieso-mielone-w-sosie-smietanowym-256138.jpg)
![Mięso mielone w sosie śmietanowym Mięso mielone w sosie śmietanowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mieso-mielone-w-sosie-smietanowym-256139.jpg)
![Mięso mielone w sosie śmietanowym Mięso mielone w sosie śmietanowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mieso-mielone-w-sosie-smietanowym-256140.jpg)
![Mięso mielone w sosie śmietanowym Mięso mielone w sosie śmietanowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mieso-mielone-w-sosie-smietanowym-256141.jpg)