goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Mięso mielone z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Czerwona papryka nadaje im inny, ciekawy smak

Mięso mielone z papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mięso mielone z papryką

 

  • mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
  • cebula 1 sztuka
  • jajko 1 sztuka
  • bułka czerstwa 1 sztuka
  • papryka czerwona 1/2 sztuka
  • przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz
  • mąka do panierowania
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Mięso mielone z papryką
Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę. Dodajemy namoczoną wcześniej i odciśniętą czerstwą bułkę. Wbijamy jajko, dodajemy przyprawy. Formujemy niewielkie kulki i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Podajemy z ulubionym sosem np: pieczarkowym, pomidorowym, paprykowym. Polecam!
Mięso mielone z papryką
Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę
Mięso mielone z papryką
Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę
Mięso mielone z papryką
Bułkę odciskamy, dodajemy ją wraz z przyprawami