12345klawiatura

12345klawiatura

Starszy Kucharz
[Przepisów: 52]

Mięso na czerwono

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czerwone to nie są, ale keczup - to takie skojarzenie

Mięso na czerwono

Składniki:

Mięso na czerwono

 

  • 50 dag piersi kurczaka
  • 6 dag keczupu
  • 4 jajka
  • 10 dag żółtego sera
  • 20 ml oliwy
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Mięso na czerwono
Zmielone mięso wymieszać na zwarta masę z oliwą i keczupem oraz przyprawami. Ukształtować podłużne kotlety. Usmażyć na patelni z obu stron. Na drugiej patelni lekko ściąć jajka jak sadzone. Ostrożnie ułożyć na każdym kotlecie. Posypać startym serem. Zapiekać chwilkę w piekarniku, aż ser się rozpuści.