kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Mięso w dwóch kolorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobrze smakuje i wspaniale wygląda.

Mięso w dwóch kolorach

Składniki:

Mięso w dwóch kolorach

 

Sposób przygotowania:

Mięso w dwóch kolorach
1 litr wody gotujemy z połówkami cebuli, pieprzem, liściem laurowym i szczyptą soli.Dodajemy mięso i dusimy 1,5 godziny.Po tym czasie dodajemy filet kurczaka, pokrojone w plasterki marchewki, pokrojone na ćwiartki ziemniaki i fasolkę. Dusimy jeszcze 20 minut.Odlewamy 2 szklanki wywaru. Zasmażamy mąkę na maśle. wlewamy do niej te 2 szklanki wywaru i gotujemy 5 minut. Po tym czasie dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy sola, pieprzem i gałką muszkatołową.Wyjmujemy mięso i jarzynkę. Kroimy mięsa w plastry i układamy obok siebie na jarzynce.. Polewamy sosem i posypujemy natką pietruszki. Smacznego!