Sposób przygotowania:
Mięso w miodzie i musztardzie
Mięso przygotowuję do pieczenia. Całą kulkę lekko nacinam w kilku miejscach i obsypuję obficie przyprawami - solą, pieprzem, majerankiem i kminkiem. W miseczce mieszam miód z musztardą i całość wcieram dokładnie w mięso.Ja swoje mięso zrobiłam w szybkowarze - to najlepszy sposób aby przyrządzić taki dość gruby kawałek mięsa. Na dno szybkowaru wylewam 2 łyżki oleju - tłuszczyku i chwile obsmażam mięso z wszystkich stron aby skórka była chrupiąca. Następnie zamykam szybkowar i smażę mięso ok 15-20 minut w zależności od szybkowaru. Następnie przekładam mięso do garnuszka wraz z całym olejem i tłuszczykiem. Dolewam ciut wody. Chwilę jeszcze podgotowuję. Sos zaciągam mąką.