daisy16

daisy16

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Mięso wieprzowe z sosem i marchwią

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Zapraszam na pyszne mięso wieprzowe w sosie własnym, idealny na niedzielny obiad. Zainteresowanym życzę smacznego!

Mięso wieprzowe z sosem i marchwią Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Mięso wieprzowe z sosem i marchwią

 

Sposób przygotowania:

Mięso wieprzowe z sosem i marchwią
Przygotowujemy bulion z warzyw.

Mięso z szynki kroimy w kostki i podsmażyć na złoty kolor. Grubo pokrojone cebule, czosnek zeszklić. Następnie dodajemy do mięsa cebule z czosnkiem, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, wędzoną czerwoną paprykę oraz szczyptę papryki chili. Wszystko to należy podlać bulionem z warzyw i dusić do miękkości.

Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy a cebulę czosnek i przyprawy blenderujemy dodać do sosu nasze mięso. Pieczarki podsmażyć na maśle i dodać do sosu z miesem marchew osobno w przepisie : https://gotujmy.pl/marchew-na-zimno-lub-cieplo,przepisy-dodatki-przepis,251943.html
Mięso wieprzowe z sosem i marchwią
Cebulę grubo kroimy i zeszklić wraz z czosnkiem
Mięso wieprzowe z sosem i marchwią
Szynke bez kości kroimy na kostki i podsmazamy
Mięso wieprzowe z sosem i marchwią
Mieso łączymy z cebulą podlewamy bulionem i doprawiamy
Mięso wieprzowe z sosem i marchwią
Po wyciagnieciu miesa blendujemy cebulę przyprawy z bulionem
Mięso wieprzowe z sosem i marchwią
sos z miesem łączymy z podsmażonymi pieczarkami

Tagi:

szynka mięsa