Sposób przygotowania:
Szynka duszona w kapuście
Kapustę obieramy z wierzchnich liści, szatkujemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Czosnek obieramy,przeciskamy przez praskę. Mięso oprószamy solą i pieprzem i obtaczamy w czosnku, przykrywamy i odstawiamy na 2-3 godz.
Następnie obtaczamy mięso w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Mięso dodajemy do kapusty a na pozostałym na patelni tłuszczu rumienimy lekko pokrojoną cebulę i dodajemy do kapusty. Dodajemy też przyprawy, pokrojoną marchew, solimy i gotujemy do miękkości.
Pod koniec gotowania dość mocno doprawiamy do smaku.
Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Czosnek obieramy,przeciskamy przez praskę. Mięso oprószamy solą i pieprzem i obtaczamy w czosnku, przykrywamy i odstawiamy na 2-3 godz.
Następnie obtaczamy mięso w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Mięso dodajemy do kapusty a na pozostałym na patelni tłuszczu rumienimy lekko pokrojoną cebulę i dodajemy do kapusty. Dodajemy też przyprawy, pokrojoną marchew, solimy i gotujemy do miękkości.
Pod koniec gotowania dość mocno doprawiamy do smaku.