ulcik

ulcik

Kucharz
[Przepisów: 7]

Mięso z foremki na obiad

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mielimy mięso i mieszamy z pozostałymi składnikami, pieczemy w piekarniku.

Mięso z foremki na obiad

Składniki:

Mięso z foremki na obiad

 

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka kminku rzymskiego
  • 1 łyżka oleju
  • 2 marchewki
  • 2 suche małe bułeczki
  • 4 łyżki otrąb

Sposób przygotowania:

Mięso z foremki na obiad
Mielimy piersi z kurczaka i mieszamy z otrębami. Na patelni podgrzewamy olej i na nim podsmażamy cebulę wraz z kminkiem, czosnkiem przeciśniętym i marchewką obraną i pokrojoną. Jak się wszystko przesmażyło, zmieliłam to niezbyt drobno. Dorzuciłam do kurczaka wymieszałam. Bułeczki zamoczyłam w wodzie i jak nawilgły odcedziłam i dorzuciłam do masy. Wymieszałam.

Całość przełożyłam do formy keksowej silikonowej, na górze ułożyłam paseczki z tłuszczu od wędzonki i upiekłam.

Piekłam około 45 minut w piekarniku nastawionym na ok. 180 stopni, po wyłączeniu piekarnika mięso w nim zostało do schłodzenia.