Sposób przygotowania:
Mięso z foremki na obiad
Mielimy piersi z kurczaka i mieszamy z otrębami. Na patelni podgrzewamy olej i na nim podsmażamy cebulę wraz z kminkiem, czosnkiem przeciśniętym i marchewką obraną i pokrojoną. Jak się wszystko przesmażyło, zmieliłam to niezbyt drobno. Dorzuciłam do kurczaka wymieszałam. Bułeczki zamoczyłam w wodzie i jak nawilgły odcedziłam i dorzuciłam do masy. Wymieszałam.
Całość przełożyłam do formy keksowej silikonowej, na górze ułożyłam paseczki z tłuszczu od wędzonki i upiekłam.
Piekłam około 45 minut w piekarniku nastawionym na ok. 180 stopni, po wyłączeniu piekarnika mięso w nim zostało do schłodzenia.
Całość przełożyłam do formy keksowej silikonowej, na górze ułożyłam paseczki z tłuszczu od wędzonki i upiekłam.
Piekłam około 45 minut w piekarniku nastawionym na ok. 180 stopni, po wyłączeniu piekarnika mięso w nim zostało do schłodzenia.
Pyza
dusia30
Babciagramolka
ulcik