katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mięso z jabłkami i suszem z kani

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeśli ktoś lubi połączenia mięsa z owocami to pewnie będzie mu mięsko smakowało. Dobre do obiadu i do surówki czy kromki chleba.

Mięso z jabłkami i suszem z kani Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Mięso z jabłkami i suszem z kani

 

  • mięso wieprzowe ok 1,20 kg (łopatka + karkówka)
  • cebula 1-2 szt
  • Jabłka 2-3 szt
  • susz z kani mielony ok 2 łyżki
  • liść laurowy
  • sól i pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Mięso z jabłkami i suszem z kani
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na większe kawałki. Obsmażamy i przekładamy do rondla. Oprószamy solą, pieprzem i zmielonym suszem. Dodajemy liść laurowy. Mieszamy, dodajemy pokrojoną dowolnie cebulę i podlewamy wodą albo bulionem. Dusimy mięso ok 50 min mieszając. Jabłka myjemy i kroimy na ćwiartki (albo dowolnie). Wycinamy gniazda nasienne i dodajemy do mięsa. Dusimy do miękkości mięsa.
Mięso z jabłkami i suszem z kani
Mięso myjemy i osuszamy, kroimy na większe kawałki.
Mięso z jabłkami i suszem z kani
Oprószamy mięso solą, pieprzem i zmielonym suszem. Mieszamy.
Mięso z jabłkami i suszem z kani
Cebule obieramy i dowolnie kroimy, dodajemy do mięsa.
Mięso z jabłkami i suszem z kani
albo dowolnie i wycinamy gniazda nasienne i dodajemy do mięsa.
Mięso z jabłkami i suszem z kani
Gotowe już mięsko.