Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Udka z jabłkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Połączenie mięsa z owocami bardzo lubię, gdyż nadają wspaniały smak i aromat. Jabłka z kurczakiem są rewelacyjne.

Udka z jabłkami

Składniki:

Udka z jabłkami

 

  • 4 udka z kurczaka
  • 2 winne twarde jabłka
  • MARYNATA:
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • masło

Sposób przygotowania:

Udka z jabłkami
Podane składniki na marynatę umieścić w miseczce i połączyć. Natrzeć obdarte ze skóry i oczyszczone udka z kurczaka. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 3 godziny. Masło rozpuścić na patelni i obsmażyć do zrumienienia udka. Jabłka pokroić na cząstki, bez gniazd nasiennych i dołożyć do kurczaka. Podlać wodą i dusić, aż mięso będzie miękkie. Smacznego!