Sposób przygotowania:
Pokusa obiadowaETAP 1:
1. Mięso kroimy na większe kawałki, doprawiamy solą oraz przyprawą, w każdym kawałku mięsa robimy otwór tzw. kieszonkę.
ETAP 2:
2. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu dzielimy na mniejsze różyczki i mieszamy razem z serem feta.
ETAP 3:
3. Gotowym farszem nadziewamy mięso i zawijamy w boczek.
ETAP 4:
4. Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym, doprawiamy solą oraz przyprawą do ziemniaków.
5. Na ziemniakach układamy obraną i drobno pokrojoną cebulę oraz marchewki.
ETAP 5:
6. Ostatnią warstwą są filety zawinięte w boczku.
7. Pieczemy w piekarniku nagrzanym 30 minut w 180°C.
ETAP 6:
8. Obiadek gotowy.
9. Smacznego.