Sposób przygotowania:
Aromatyczne mięso z kurczaka
Mięso z kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Oprószyć ostrą papryką, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Włożyć do naczynia żaroodpornego, szczelnie przykryć, pozostawić w lodówce przynajmniej na 1 godzinę.
Następnie na mięso ułożyć pokrojone w wiórki masło, wlać kilka łyżek wody, przykryć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 1 godziny.
Do miseczki włożyć ketchup, wymieszać z miodem.
Posmarować mięso kwadrans przed końcem pieczenia.
Upieczone mięso przełożyć do innego naczynia, odłożyć w ciepłe miejsce.
Do sosu w którym piekło się mięso wsypać ugotowane na pół miękko ziemniaki, oprószyć papryką i pieprzem, wymieszać.
Włożyć do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, włączyć termoobieg i piec do miękkości i uzyskania rumianego koloru.
Następnie na mięso ułożyć pokrojone w wiórki masło, wlać kilka łyżek wody, przykryć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 1 godziny.
Do miseczki włożyć ketchup, wymieszać z miodem.
Posmarować mięso kwadrans przed końcem pieczenia.
Upieczone mięso przełożyć do innego naczynia, odłożyć w ciepłe miejsce.
Do sosu w którym piekło się mięso wsypać ugotowane na pół miękko ziemniaki, oprószyć papryką i pieprzem, wymieszać.
Włożyć do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, włączyć termoobieg i piec do miękkości i uzyskania rumianego koloru.