Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3140]

Mięso z kurczaka w egzotycznej marynacie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Mięso z kurczaka marynowane w jogurcie z dodatkiem czosnku, imbiru i przyprawy Garam Masala jest bardzo smaczne i aromatyczne.

Mięso z kurczaka w egzotycznej marynacie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso z kurczaka w egzotycznej marynacie

 

Sposób przygotowania:

Mięso z kurczaka w egzotycznej marynacie
Do miski włożyć jogurt, dodać musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę Garam Masala, paprykę mieloną, starty imbir i świeżo zmielony pieprz, wymieszać.

Umyte i osuszone mięso, natrzeć solą i obtoczyć w marynacie, zawinąć w folię i pozostawić w lodówce na noc. Następnie razem z marynatą włożyć do worka do pieczenia mięsa, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić na około 60 minut do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.

Po upływie 40 minut usunąć woreczek foliowy, wsypać pół miękkie ziemniaki, wymieszać z powstałym sosem i pozostawić w piekarniku, aby mięso i ziemniaki ładnie się przyrumieniły.
Mięso z kurczaka w egzotycznej marynacie
Do jogurtu dodać przygotowane produkty..
Mięso z kurczaka w egzotycznej marynacie
Wszystkie składniki razem dokładnie wymieszać.
Mięso z kurczaka w egzotycznej marynacie
Umyte mięso natrzeć solą i obtoczyć w marynacie.
Mięso z kurczaka w egzotycznej marynacie
Następnie razem z marynatą przełożyć do worka i upiec.

Tagi:

danie mięso