Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mięso w sosie słodko kwaśnym smakowało wszystkim domownikom. Z gotowym sosem to szybkie i smaczne danie.

Mięso z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym

 

  • 1/2 kg piersi z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy
  • 2 łyżki oleju
  • 1 słoik sosu słodko kwaśnego
  • 10 dag ryżu

 

Sposób przygotowania:

Mięso z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
Mięso umyć, osuszyć pokroić w kostkę. Włożyć do miski oprószyć pieprzem i solą, skropić sosem sojowym, wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce przynajmniej na pół godziny. Następnie lekko zrumienić na rozgrzanym oleju. Skropić wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać gotowy sos, wymieszać i zagotować. Podawać z ugotowanym ryżem lub kaszą i dodatkami.
Mięso z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
Mięso pokroić w kostkę włożyć do miski oprószyć solą
Mięso z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
Dodać sos sojowy pieprz wymieszać i odłożyć
Mięso z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
Lekko zrumienić na oleju skropić wodą poddusić
Mięso z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
Połączyć zgotowym sosem wymieszać zagotować