Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie słodko - kwaśnym
Zaczynamy od marynaty do mięsa. Do miski wlewamy 2 łyżki oleju , 4 łyżki soku z ananasa, sok z mandarynek, łyżkę soku z cytryny , sól,pieprz, curry, imbir. Marynatę mieszamy i wkładamy do niej pokrojone w paseczki mięso z piersi kurczaka. Miskę z mięsem nakrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok 30 min. Na dużej patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w piórka cebule i pokrojoną w paseczki paprykę. Smażymy. Dodajemy kurczaka z całą marynata i dusimy. Mieszamy co jakiś czas. Na koniec na patelnie dodajemy pokrojonego ananasa z kilkoma łyżkami soku z ananasa. Doprawiamy jeszcze sola odrobiną curry i pieprzem. Gotujemy ryż. Do ugotowanego ryżu dodajmy łyżkę masła odrobinę czosnku, curry , imbiru ,sól i pieprz. Mieszamy. Ryż podajemy z kurczakiem .