Sposób przygotowania:
Mięso z kurczaka z bałkańską przyprawąETAP 1:
Do miseczki włożyć śmietanę, dodać przyprawę bałkańską, paprykę, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek i majeranek, wymieszać.
ETAP 2:
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.
ETAP 3:
Dokładnie obtoczyć w marynacie, przykryć i odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.
ETAP 4:
Następnie razem z marynatą przełożyć do rękawa do pieczenia mięsa, ułożyć na blaszce.
Folię w kilku miejscach nakłuć wykałaczką.
Blaszkę z mięsem włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 50-60 minut.
ETAP 5:
15 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, włożyć ponownie do piekarnika żeby na mięsie powstała chrupiąca skórka.