WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Schabowe marynowane w jogurcie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety schabowe przed smażeniem marynowane/moczone w jogurcie naturalnym z solą i pieprzem. Są kruche i delikatne w smaku oraz soczyste.

Schabowe marynowane w jogurcie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe marynowane w jogurcie

 

Sposób przygotowania:

Schabowe marynowane w jogurcie

ETAP 1:

Plastry schabu umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Każdy kawałek mięsa rozbić tłuczkiem na cienki kotlet. Kotlety przyprawić solą i pieprzem. Kotlety włożyć do miseczki. Wcisnąć ząbek czosnku i dodać jogurt naturalny. Wymieszać aby kotlety obtoczyły się w marynacie, przykryć i odstawić do lodówki na kilka godzin.

Następnie wyjąć mięso i zetrzeć jogurt. Kotlety panierować w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Układać na patelni na rozgrzanym oleju i smażyć na złoty kolor. Wykładać na ręcznik papierowy.

Podawać z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami i surówką.

Schabowe marynowane w jogurcie
Schabowe po usmażeniu wyłożone na talerz przykryty ręcznikami papierowymi
Schabowe marynowane w jogurcie
Schabowe w trakcie smażenia na patelni na oleju
Schabowe marynowane w jogurcie
Kotlety po zamarynowaniu opanierowane w jajku i w bułce
Schabowe marynowane w jogurcie
Kotlety schabowe wymieszane z czosnkiem i jogurtem