WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1758]

Panierowana pierś z kurczaka z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś z kurczaka rozkrojona na jeden filet, nadziana plasterkami sera żółtego, złożona w kieszonkę i panierowana w jajku i w bułce tartej.

Panierowana pierś z kurczaka z serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panierowana pierś z kurczaka z serem

 

  • 1 mała pierś z kurczaka
  • plaster sera żółtego
  • sól
  • przyprawa do gyrosa
  • 1 małe jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Panierowana pierś z kurczaka z serem

ETAP 1:

Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Rozkroić na jeden większy filet. Rozbić go lekko tłuczkiem do mięsa.

Pierś oprószyć delikatnie solą i przyprawą do gyrosa.

Na jednej połowie filetu ułożyć plaster sera żółtego i złożyć filet w kieszonkę. Brzegi spiąć wykałaczkami. Jajko roztrzepać widelcem, bułkę tartą wysypać na talerz.

Kieszonkę opanierować w jajku i w bułce i ułożyć na gorącym oleju na patelni. Smażyć kilka minut z każdej strony.

Osączyć na ręczniku papierowym i podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie z kluseczkami i ogórkami.

Panierowana pierś z kurczaka z serem
Pierś z serem w trakcie smażenia na patelni
Panierowana pierś z kurczaka z serem
Pierś złożona w kieszonkę i panierowana.
Panierowana pierś z kurczaka z serem
Pierś nadziana serem, złożona i spięta wykałaczkami
Panierowana pierś z kurczaka z serem
Pierś przyprawiona z ułożonym plastrem sera.

Tagi:

danie mięso