Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Mięso z łopatki w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatne mięso w smacznym sosie na obiad

Mięso z łopatki w sosie pieczarkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mięso z łopatki w sosie pieczarkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso z łopatki w sosie pieczarkowym
Mięso kroję na mniejsze części: na plastry- kawałki. Wlewam trochę oleju do garnka i wrzucam mięso. Podsmażam chwilę po czym dolewam szklankę wody i tak gotuję aż mięso zacznie się ładnie ścinać. Pieczarki myję i kroję w drobną kostkę i wrzucam do garnka. Całość mieszam i doprawiam do smaku wg uznania. Jeśli ktoś lubi pikantne sosy można dodać odrobinę chili. Gdy mięso jest już miękkie a pieczarki się poddusiły dolewam jeszcze szklankę wody - zagotowuję. Następnie zaciągam sos mąką i śmietaną. Podaję ze świeżymi ziemniaczkami
Mięso z łopatki w sosie pieczarkowym
Pokrojone mięso przyprawiam tymiankiem i chwilę podsmażam
Mięso z łopatki w sosie pieczarkowym
Do mięsa dodaję pokrojone na drobne części pieczarki
Mięso z łopatki w sosie pieczarkowym
dolewam szklankę wody (lub dwie), przyprawiam i na koniec zaciągam sos

Tagi:

mięso