Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Mięso z ryżem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobry gulasz z jarzynami. Polecam.

Mięso z ryżem i warzywami

Składniki:

Mięso z ryżem i warzywami

 

  • 60 dag mięsa wieprzowego
  • 1 cebula
  • 5 dag tłuszczu
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 marchewki
  • 5 dag pieczarek
  • sól, pieprz
  • 15 dag ryżu

Sposób przygotowania:

Mięso z ryżem i warzywami
Cebulę zrumieniamy na tłuszczu, dodajemy do niej pokrojoną w kostkę wieprzowinę, przecier pomidorowy oraz marchew pokrojoną w kostkę, a także pieczarki pokrojone w plastry, sól, pieprz. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem. Kiedy mięso zmięknie, dodajemy ryż, dolewamy odpowiednią ilość wody i dusimy do miękkości.

Tagi:

ryż mięso