misiol

misiol

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Mieszana surówka z kiszoną kapustą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dość oryginalne połączenie smaków w mieszanej surówce z kiszoną kapustą daje niecodzienny efekt - warto spróbować!

Mieszana surówka z kiszoną kapustą

Składniki:

Mieszana surówka z kiszoną kapustą

 

  • 4 porcje:
  • 1 mała cebula
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 marchewka
  • 2 jabłka
  • 20 dag kiszonej kapusty
  • 2 łyżki stołowe octu winnego
  • 4 łyżki stołowe oleju
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 1/2 kubka kefiru lub jogurtu
  • sól

Sposób przygotowania:

Mieszana surówka z kiszoną kapustą
Cebulę pokroić w kostkę, kapustę drobno posiekać, resztę warzyw zetrzeć na tarce, wymieszać. Zmieszać kefir, ocet i olej, z kminkiem i solą, zalać tym warzywa.