Sposób przygotowania:
Mieszaniec z makiem
Margarynę ucieramy z cukrem na pulchną masę, następnie dodajemy żółtka i dalej ucieramy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej. Wszystko dokładnie wyrabiamy.
Z trzech białek ubijamy pianę i dodajemy ją do ciasta. Następnie dzielimy je na trzy części.
Do pierwszej dodajemy: mak i aromat migdałowy.
Do drugiej: kakao.
Do trzeciej pianę z pozostałych trzech białek.
Ciasto po kolei wylewamy na formę wysmarowaną tłuszczem, lub wyłożoną papierem do pieczenia: na dno ciasto makowe, następnie kakaowe i na koniec białe. Pieczemy przez ok godzinę w tem 160oC.
Z trzech białek ubijamy pianę i dodajemy ją do ciasta. Następnie dzielimy je na trzy części.
Do pierwszej dodajemy: mak i aromat migdałowy.
Do drugiej: kakao.
Do trzeciej pianę z pozostałych trzech białek.
Ciasto po kolei wylewamy na formę wysmarowaną tłuszczem, lub wyłożoną papierem do pieczenia: na dno ciasto makowe, następnie kakaowe i na koniec białe. Pieczemy przez ok godzinę w tem 160oC.