Sposób przygotowania:
Mieszanka warzywna
1 Kalafiora i brokuła oczyszczamy, myjemy i dzielimy na różyczki. Gotujemy na lekko osolonej wodzie. Fasolkę szparagową oczyszczamy z włókien, odcinamy końcówki, myjemy, gotujemy w osobnym garnku w lekko osolonej wodzie. Po ostudzeniu roimy na mniejsze kawałki
2 Pomidora oblewamy wrzątkiem, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórki. Po przekrojeniu na pół usuwamy pestki, a miąższ kroimy w kostkę.
Paprykę, po usunieciu gniazda nasiennego, myjemy i takze kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa mieszmy razem
3 Suchą patelnię rozgrzewamy, wsypujemy bułkę tartą i mieszamy, aż bułka się zarumieni. Następnie zestawiamy z ognia, dodajemy masło i mieszamy, aż masło się roztopi. Poewamy warzywa rozłożone na talerzach
2 Pomidora oblewamy wrzątkiem, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórki. Po przekrojeniu na pół usuwamy pestki, a miąższ kroimy w kostkę.
Paprykę, po usunieciu gniazda nasiennego, myjemy i takze kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa mieszmy razem
3 Suchą patelnię rozgrzewamy, wsypujemy bułkę tartą i mieszamy, aż bułka się zarumieni. Następnie zestawiamy z ognia, dodajemy masło i mieszamy, aż masło się roztopi. Poewamy warzywa rozłożone na talerzach